Erik Hellhager är arbetsmiljöspecialist och brandskyddsansvarig hos oss på WermKon.

Hej Erik, vad innebär din roll som HSE-konsult?

Jag är arbetsmiljöspecialist samt brandskyddsansvarig inom bygg och anläggning-branschen samt infrastruktur och tunnel. I min roll stöttar jag produktionen och Bas-u i arbetsmiljöfrågor samt vid utvecklingen av Arbetsbeskrivningar och Riskbedömningar (AB/RB). Jag säkerställer att lagar och krav följs i projekten, genomför internutbildningar och har ansvar för våra olika larmsystem, inklusive TSIB och brandlarm.

Vad är det bästa med ditt yrke som arbetsmiljöspecialist?

Att få bidra till att människor mår bra och inte skadar sig på sina arbetsplatser är en meningsfull och givande uppgift. Det erbjuden en balans mellan administrativa uppgifter, möjligheten att vara kreativ och lösningsorienterad samt social interaktion.

Vad är dina bästa tips för att skapa en trygg och säker arbetsplats?

  1. Involvera och samverka aktivt mellan platsledning, Yrkesutbildningsansvariga (YA) och specialister är avgörande för att dra nytta av varandras kompetens och erfarenhet.
  2. Se till att alla deltagare känner ett gemensamt ansvar för arbetsplatsens säkerhet.

Eriks engagemang och expertis är en viktig tillgång för oss på WermKon, där han kontinuerligt arbetar för att säkerställa att våra projekt uppfyller högsta säkerhetsstandarder.


Vill du också arbeta med att skapa trygga och säkra arbetsplatser? Vi fortsätter att växa och söker fler HSE-konsulter.

Ansök nu!

Våra medarbetare berättar
Hur är det att arbeta som HSE-konsult på Wermkon?
Jobba hos oss
Nu söker vi dig som är HSE-konsult inom arbetsmiljö och säkerhet